Lips is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn sloten en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1871 door Jacobus Hendrikus Lips en begon oorspronkelijk als een gieterij en slotenfabrikant in Dordrecht, Nederland. Lips heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie in de beveiligingsindustrie.

Lips biedt een breed scala aan producten, waaronder cilindersloten, deursloten, raamsloten, hangsloten, elektronische toegangscontrolesystemen en andere beveiligingsproducten. Het bedrijf heeft zich gericht op zowel de particuliere als de zakelijke markt en heeft oplossingen voor diverse toepassingen, variërend van woningen tot industriële en commerciële gebouwen.

Net als Nemef is Lips onderdeel van de ASSA ABLOY Group, een wereldwijde leverancier van deuropening- en beveiligingsoplossingen. Dit partnerschap heeft Lips in staat gesteld om te profiteren van een breed scala aan technologische innovaties en wereldwijde expertise op het gebied van beveiliging.

Het assortiment van Lips omvat vaak producten die voldoen aan verschillende normen en certificeringen op het gebied van inbraakwerendheid en brandveiligheid. Hierdoor kunnen klanten vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de beveiligingsoplossingen van Lips.


Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van het merk LIPS:

  1. Geschiedenis en Oprichting: LIPS is een oud en gevestigd merk dat teruggaat tot 1871. Het bedrijf werd opgericht door Cornelius Lips in Dordrecht, Nederland. In de loop der jaren is LIPS uitgegroeid tot een toonaangevende naam in de Nederlandse beveiligingsindustrie.
  2. Productassortiment: LIPS biedt een uitgebreid assortiment aan hang- en sluitwerkproducten. Dit omvat deursloten, cilindersloten, meerpuntssloten, deurdrangers, scharnieren, toegangscontrolesystemen en andere beveiligingscomponenten.
  3. Meerpuntssloten: LIPS staat bekend om zijn meerpuntssloten, die ontworpen zijn om de beveiliging van deuren te verbeteren. Meerpuntssloten hebben meerdere vergrendelpunten langs de deur, wat een hoger niveau van veiligheid biedt.
  4. Veiligheid en Certificering: LIPS streeft naar hoge normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Veel van hun producten voldoen aan Europese normen en certificeringen.
  5. Toepassingsgebied: LIPS-producten worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële toepassingen. Het merk heeft een sterke aanwezigheid in de bouw- en beveiligingsindustrie in Nederland.
  6. Onderdeel van de ASSA ABLOY Groep: In 2000 werd LIPS overgenomen door de ASSA ABLOY Groep, een wereldwijde speler op het gebied van beveiligingsoplossingen. Deze overname heeft bijgedragen aan de internationale aanwezigheid van het merk.
  7. Innovatie: Als onderdeel van de ASSA ABLOY Groep investeert LIPS in innovatie en technologische vooruitgang. Dit kan onder meer betrekking hebben op de ontwikkeling van geavanceerde sluitsystemen en digitale beveiligingsoplossingen.
  8. Duurzaamheid: Net als veel moderne bedrijven heeft LIPS aandacht voor duurzaamheid en milieubewuste bedrijfspraktijken.






  • Producten


  • Website


  • Catalogen






  • Webshop powered by Marcando